Om oss

Från vänster: Rune Nordlander och Peter Werme
Foto: Michael Fryer

Första Entreprenörsfonden etablerades 2006 som ett managementbolag för att utvärdera, utveckla och investera i tillväxtföretag med starka entreprenörsteam i Sverige. Första Entreprenörsfonden har ett erfaret team som tillsammans jobbat med investeringar i tillväxtbolag i många år. Dessförinnan har managementteamet var för sig mer än tjugo års finansiell erfarenhet samt entreprenörserfarenhet i ett flertal branscher.

Första Entreprenörsfonden investerar  i tillväxtföretag med starka entreprenörsteam och med ett kapitalbehov upp till 5 MSEK det första året. Första Entreprenörsfonden är lead investor i pre-seed-, seed- och Serie A-rundor.

Första Entreprenörsfonden utgår från att det krävs ett starkt entreprenörsteam för att bygga framgångsrika tillväxtföretag. Första Entreprenörsfonden är aktiva investerare med en filosofi att vid investering bli en del av entreprenörsteamet för att därigenom stödja en positiv bolagsutveckling på bästa möjliga sätt. Det nära samarbetet kräver en noggrann utvärderingsprocess som säkerställer en match mellan Första Entreprenörsfonden och bolaget.

Dagens portföljbolag valdes på grund av sina kompetenta och engagerade entreprenörsteam där Första Entreprenörsfondens investering och engagemang möjliggör en bättre tillväxt och ett effektivt stöd för entreprenörerna.